Prva socijalizacijska radionica ‘Put pod noge’

U sklopu projekta “Šarenim čarapama do cilja” naša udruga od ovog ljeta provodi socijalizacijske radionice za mlade članove pod nazivom “Put pod noge”.

Prva radionica “Tenisice pripremi, u šetnju kreni” održala se već prošlog petka u Varaždinu, gdje su KajaVitaTena i Karlo uz pratnju volontera i edukacijske rehabilitatorice uživali na Špancirfestu. 

Najprije su svi marljivo sudjelovali u Parku kreative na radionici “Znanstvena špajza: obnovljivi izvori energije” – izradili su svoju vjetrenjaču i naučili zašto su one važne za očuvanje našeg planeta. 

Potom su se na opće veselje svih osvježili u McDonald’s-u i tako skupili energiju za španciranje i razgledavanje starih varaždinskih ulica i trgova, prije svega bogatih štandova, izložbi, glazbenih izlagača i uličnih performera.

Na kraju su, umorni, ali s veseljem, jedva dočekali bus, i to ne bilo kakav, nego turistički, bez krova, pa je povratak kući bio, uz povjetarac u kosi, i više nego opuštajuć i zabavan.  Veselimo se svi sljedećoj radionici! 

*ova radionica je provedena uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike