Međunarodna humanitarna likovna kolonija

Prve subote ovogodišnjeg rujna, održana je 1. Međunarodna humanitarna likovna kolonija u “Komparskom kutu” u Goričanu na kojoj je sudjelovalo 30-tak umjetnika. Likovna kolonija je uz umjetnike iz tri susjedne županije, okupila i umjetnike iz Slovenije. Domaćin likovne kolonije bio je akademski slikar i učitelj likovne kulture, Emanuel Varović.

U organizaciji su pomogli inicijatori ove humanitarne manifestacije Božidar Benković te načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Dan je bio kao stvoren za druženje i stvaranje prekrasnih umjetničkih djela.  Izrađeno je oko 30-ak kvalitetnih i prekrasnih slika. Sav prihod od prodaje slika bit će namijenjen i doniran našoj udruzi.

Zahvaljujemo na velikom odazivu što potvrđuje do sada rekordan broj prodanih slika na likovnoj koloniji. Osnovna namjena ovog humanitarnog likovnog okupljanja je da sav prihod bude doniran Udruzi za sindrom Down Međimurske županije kako bi udruga bila u mogućnosti nabaviti didaktička i logopedska pomagala za adekvatno obavljanje defektoloških i logopedskih tretmana koji su veoma bitni za ranu intervenciju djece sa sindromom Down