Numicon predavanje

Predavanje o Numiconu

Blanka Horvat, mag.rehab.educ., je održala predavanje na temu “Predmatematičke i matematičke vještine – NUMICON”.

Numicon je didaktičko-matematički sustav razvijen od strane stručnjaka sa Sveučilišta Oxford, poznat širom svijeta, a 2015. godine proglašen najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards (ERA).Numicon predstavlja konkretan alat za razvijanje ranih matematičkih sposobnosti kod djece i usmjerava s konkretnog ka apstraktnom mišljenju.

Razlikuje se od drugih konkreta i koncepata poučavanja jer podrazumijeva učenje kroz igru i istraživanje, odnosno pruža djeci mogućnost na zanimljiv i zabavan način multisenzorno doživjeti apstraktnu matematiku. Djeca tako doslovno drže brojeve u rukama, barataju njima i usvajaju pojam brojeva, odnose među brojevima, brojevne sustave, zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje, razlomke, pojam mjernih jedinica i mnoge druge matematičke obrasce.

Bilo je to iznimno korisno i zanimljivo predavanje za sve prijavljene koji su kroz konkretne primjere mogli i sami isprobati svoje vještine baratanja Numiconom!

Predavanje je održano u sklopu projekta “Mogu sve što hoću 2024.”, a financirano je od strane Međimurska županija , Grad Čakovec , Koprivničko-križevačka županija , Općina Podturen i Općina Donji Kraljevec!